Bol - Croatia logo

Bol - otok Brač - esencijalni vodič za putnika

Navigacija:
Bol - Croatia početna stranica
Odmor u Bolu :
Bol - vodič za posjetitelje
Kako putovati u Bol i na Brač
Povijest i povijesni spomenici
Društveni život, klubovi i restorani u Bolu
Zemljopis:
Bol, Brač, klima
Aktivni odmor u Bolu:
Windsurfing - Bol
Ronjenje - Bol i Brač
 
 

Bol - jedinstveno turističko odredište

  Zlatni Rat - Bol

Bol kao nedopjevana pjesma. (...)
Bol obasjan suncem, odnjihan
burom i valovima juga
Svijetao, blistav: ukliješten modrinama
i kupan morem.

P. šimunović

 

Bol i Brač - prirodne ljepote

Smješten na južnoj strani Vidove gore (778m - najviši vrh jadranskih otoka), sa brojnim prirodnim i povijesnim znamenitostima, Bol je predodrežen da svoj turizam temelji na svojoj prirodnoj ljepoti.
S Vidove gore puca predivan pogled na Bol, Hvar i kanal, kao i pogled na, mnogi kažu, jedna od najljepših plaža na svijetu.
Zlatni rat - poznat kao idealno mjesto za kupanje i surfanje, jedinstveni je prirodni fenomen. Proteže se oko pola kilometra u bistrinu Jadranskog mora; kontinuirano mijenjajući smjer vrha rta pod utjecajem morskih struja.
Obje prirodne atrakcije Bola samo su uvod u ono što Vas ovdje zapravo čeka.

 

Kulturne i povijesne znamenitosti Bola

Pustinja Blaca - nedaleko Bola  
   
Ljudska je ruka stanovnika Bola i Brača, od predhistorije dodavala prirodnoj ljepoti okruženja, često inspirirana samom prirodom i vjerom.
Dragonjina (zmajeva) pećina, sa svojom fascinantnom ljepotom uklesanom u kamen, pustinja Blaca, Dominikanski samostan u Bolu - samo da ih spomenemo - mjesta su koja jednostavno ne smijete propustiti kada posjećujete ovaj dio Jadrana. Ove lokacije upotpunjuju Vaše okružje za vrijeme odmora u Bolu, čineći ga upravo idealnom destinacijom.
 

Bol - turistička ponuda

  Windsurfing - Bol, Brač
   

Boljani se nisu zaustavili na ponudi koju su im dale priroda i povijest, već su razvili niz raznolikih i bogatih turističkih usluga, čineći Bol jednim od najpoznatijih turističkih brandova.
Po svojoj jedinstvenoj lokaciji i vjetrovima, Bol je poznat u surferskim krugovima kao najbolje mjesto za windsurf u ovom dijelu svijeta. Brojni surferi također dolaze na različita natjecanja koja se održavaju u Bolu.
Bol je svoju turističku ponudu obogatio i drugim sportovima - primjerice tenisom (brojni tereni, ovdje je održavan i WTA turnir), ronjenjem, odbojkom na pjesku, ali i različitim vrstama "ekstremnih" sportova.
Ljudi na aktivnom odmoru u Bolu najčešće se ne zaustavljaju ni noću. Stoga je Bol poznat po bogatom i zanimljivom noćnom životu.
Brojni restorani, barovi, klubovi i diskoteke nude bogatu zabavnu i gastronomsku ponudu, začinjenu poznatim crnim vinom i aktivnim noćnim životom za sve dobne skupine i ukuse.

 

Bol - udaljen samo nekoliko sati

Brač je smješten upravo nasuprot Splita - najvećeg grada na hrvatskoj obali Jadrana - izvrsno povezanog sa većinom europskih centara.
Osim toga, 14 km od Bola nalazi se i lokalni aerodrom, koji je povezan sa brojnim europskim gradovima sa redovnim i charter letovima.
O svemu napisanom na ovoj stranici možete se detaljnije informirati na našem site-u, dok Vam mi pripremamo topao doček u ovom jedinstvenom turističkom odredištu - Bolu na otoku Braču.

 

Aktivan odmor:

Windsurfing u Bolu
Bol - sportsko odredište
Zbog jedinstvene ruže vjetrova, Bol se razvio u najpopularnije surfersko odredište na Jadranu.
Windsurfing u Bolu
 

Apartmani - Bol:

Apartmani - Bol
Apartmani Jasna - Bol
Komforno opremljeni apartmani i sobe na gotovo idealnoj poziciji između Zlatnog rata i centra Bola.
Jasna apartments - Bol - info
Bol - Brač - Hrvatska - Turističke informacije